Joost Möller doet waar hij blijer van wordt!

Afbeelding
Joost Moller lwlmb
  • Maak die carrièreswitch als je daar écht blijer van wordt!

Zes jaar was hij namens de VVD wethouder economie en ruimtelijke ordening in Tilburg, nu installeert de 55-jarige Joost Möller warmtepompen. Een opmerkelijke carrièreswitch, met een korte tussenstap in het vastgoed. Je hart volgen, dat was zijn motivatie. En daar heeft hij geen spijt van.  

“Ik heb je nog nooit zo blij gezien”, zegt zijn vriendin anderhalf jaar geleden nadat Joost een week stage heeft gelopen bij Oostelbos Installatietechniek, het bedrijf van zijn goede vriend Coen. Joost studeerde bedrijfseconomie aan de universiteit en was directeur van meerdere bedrijven, politicus en ontwikkelaar van ouderenwoningen. In 2018 krijgt hij het aan zijn hart. Langzaamaan denkt hij aan een andere invulling van zijn werkleven. Zijn echte passie ligt bij klussen, al zijn hele leven. Wanneer Coen Oostelbos hem de kans geeft om stage te lopen als loodgieter, springt de vonk over en hakt hij de knoop door: hij wordt W-installateur, met de W van Werktuigbouwkunde. 

  • Met je handen aan de slag 

“Doe vooral wat je leuk vindt”, zo wil Joost anderen meegeven. “Dingen maken met de nieuwste technologieën, daar krijg ik energie van. Je gaat met je handen aan de slag en aan het einde van de dag hangt er een prachtige warmtepompinstallatie. Je ziet meteen resultaat. En het draagt ook nog bij aan de energietransitie en de maatschappij. Je moet er natuurlijk wel goed je boterham mee kunnen verdienen. Als technisch installateur lukt dat prima. Er is immers een groot tekort aan gecertificeerd personeel.” 
Joost heeft de smaak te pakken. Samen met Oostelbos Installatietechniek heeft hij inmiddels de onderneming Warmtepomp013 opgericht voor het installeren van warmtepompen in woningen in de regio Tilburg. “Ik wil minimaal de helft van de tijd zelf blijven installeren”, zegt Joost gedecideerd.  

  • Even een dagje oriënteren 

Op 10 maart 2023 verschijnt er een uitgebreid artikel in AD (Algemeen Dagblad) over de markante carrièreswitch van de ex-wethouder. “Geweldig hoeveel positieve reacties ik hier op hebt gehad”, zegt Joost. “Eén van de vele mensen die me belde zit toevallig nu naast me.” Het is Patrick Vermaat. Hij werkt als directeur technische service bij een grote corporate organisatie in Noord-Holland. Patrick vertelt: “Ik was zo geïnspireerd door het verhaal van Joost dat ik zelf ook wel eens een dag als stagiair wilde meemaken. En dat is nu dus. Ik hoop vandaag te ervaren hoe het is om dit soort technisch werk te doen.” 

  • Wil jij ook ervaren wat het werk in een andere sector inhoudt?

Onderzoeken en meemaken: wat het betekent om in een andere branche te werken? Of dat nou techniek, logistiek, zorg of vrijetijd is. Meld je aan via het Rangeerterrein en ga het zelf ontdekken.

Ja, ik meld me aan voor het Rangeerterrein.

  • Hoe pak je een carrièreswitch aan? 

Overweeg je zelf ook een andere richting te geven aan je loopbaan? Ook doen waar je echt gelukkig van wordt? Of dat nu een baan in een andere branche is of juist verdere ontwikkeling in je huidige functie: voor dit soort vragen kun je bij het Leerwerkloket terecht. Onze loopbaanadviseurs helpen je graag verder. Na aanmelding neemt een van hen contact met je op voor een telefonische intake.

Ja, ik meld me aan voor een loopbaangesprek.

 

Onlangs was Joost Möller te gast bij Midpoint Brabant partner Station88. Zie deze video.