Ben jij op zoek naar werk in een andere sector?

Wil je van baan veranderen en overweeg je een functie in een andere sector dan waar je nu in werkt? Maar weet je nog niet goed wat je precies wilt of heb je de juiste opleiding of werkervaring niet? Dan helpt het Rangeerterrein Midden-Brabant je op weg.

Het Rangeerterrein zet je op het juiste spoor

Het Rangeerterrein biedt je de kans ander werk uit te proberen en zo het juiste spoor te vinden. Hoe? Door mee te denken en je te helpen met het kiezen van werk dat bij je past. Samen met jou kijken we wat je daarvoor nodig hebt.

We kijken welke vaardigheden je al hebt en wat je nog bij zou kunnen leren. En natuurlijk kijken we of er in Midden-Brabant genoeg vraag is naar het werk dat je graag wil doen. Want je wil je droombaan natuurlijk ook écht kunnen krijgen.

Het Rangeerterrein is er voor iedereen

Het maakt niet uit welke vooropleiding en ervaring je hebt. Iedereen kan gebruikmaken van het Rangeerterrein. We laten je op een leuke en makkelijke manier kennismaken met verschillende soorten werk in 4 verschillende sectoren:

 • Logistiek
 • Techniek
 • Vrijetijd
 • Zorg

Meedoen is gratis

Je kunt kosteloos deelnemen aan de trajecten van het Rangeerterrein. De enige voorwaarde is dat je op zoek bent naar een baan in een andere sector dan waar je nu werkzaam bent. En of dat nou vanuit je huidige baan is of omdat je als werkzoekende ingeschreven staat bij de gemeente of het UWV, dat maakt niet uit.

Zo werkt het

Het Rangeerterrein zet je in 3 fases op het spoor naar werk in een nieuwe sector:

 1. Oriënteren
  Voor elke van de 4 sectoren organiseren we inspirerende oriëntatiedagen. Je kunt dan op een leuke manier kennismaken met de praktijk en ontdekken of één van de sectoren iets voor jou is. Ook krijg je een beeld van de doorgroeimogelijkheden.
 2. Verdiepen
  De basis van een succesvolle stap naar een nieuwe baan? Inzicht in je eigen talenten. Wij helpen je daarbij met bijvoorbeeld een test, loopbaanadvies en/of een stage bij een werkgever in de sector die je kiest. Welke opties voor jou van toepassing zijn, zoeken we samen uit. Dit is altijd maatwerk.
 3. Aan de slag!
  Je hebt de sector van je keuze goed leren kennen en weet wat je zelf te bieden hebt. Nu kun je definitief je keuze maken. We helpen je om een goede start te maken. Dat doen we bijvoorbeeld met cursussen of een leer-werk traject. En uiteraard helpen we je bij het solliciteren naar die nieuwe droombaan.

Het Rangeerterrein draait om jou

Hierboven beschrijven we hoe een traject eruit zou kunnen zien. Zo weet je wat er mogelijk is. Maar elk traject is maatwerk. Misschien heb jij niet elke stap nodig en ga je met een sneltreinvaart door naar het volgende station. Dat kan ook! We gaan uit van jouw wensen en van wat jij nodig hebt om lekker aan de slag te gaan. 

Meedoen met het Rangeerterrein?

Denk je dat het Rangeerterrein iets voor jou is? Doe dan gratis mee! Wacht niet langer en meld je aan. Dan maak je op een leuke en gemakkelijke manier kennis met verschillende soorten werk in de logistiek, techniek, vrijetijdsbranche of zorg.

Video file
animatie Rangeerterrein