Medewerker keuken

Medewerker keuken

Je helpt bij de voorbereidingen in de keuken, de bakkerij of in het restaurant. Je bereidt de werkplekken in de keuken voor en werkt aan de voorbereiding van het brood, gebak of andere gerechten. Als je in een restaurant werkt, waar gasten komen, zorg jij dat de tafels gedekt zijn met schoon serviesgoed en glaswerk. Je let op hygiëne en levert kwaliteit. Je assisteert ervaren collega's. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden in de keuken, zoals het wassen van groente en fruit, het snijden van ingrediënten, het smeren van broodjes, het decoreren van desserts, het zetten van koffie of het bakken van snacks. Je kunt werken bij een klein familiebedrijf, bijvoorbeeld in een bakkerij, maar ook in een groot bedrijf in de voedingsindustrie.

Opleiding en doorgroeimogelijkheden

Bij voedselbereiding staat hygiëne op nummer één. Je leert dan ook hoe je de werkruimtes, de machines en het keukengereedschap super schoon en netjes houdt. Daarnaast leer je over de voeding zelf en over voedselbereiding. Je leert goed communiceren en omgaan met gasten of cliënten. Tijdens de opleiding leer je natuurlijk ook samenwerken met collega's.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 2 opleiding bijvoorbeeld tot kok. Met een diploma op niveau 2 heb je een startkwalificatie op de arbeidsmarkt.

Meer weten over de opleiding tot medewerker keuken

Vraag een oriënterend gesprek aan.