
Medewerker bediening
Als gastheer/-vrouw zorg je dat gastenruimte klaar is en alle voorraden zijn aangevuld. Je ontvangt de gasten, adviseert hen en neemt bestellingen op. Je maakt drankbestellingen klaar en serveert deze met de maaltijden uit. Je zorgt dat de gasten het naar hun zin hebben en je houdt het commerciële belang in het oog. Je rekent af met de gasten en ruimt op. Je staat voor gastvrijheid en je leeft de regels na op het gebied van de hygiëne. Je vindt het niet erg om ’s avonds en in het weekend te werken.
Belangrijkste taken
- Je bereidt het bezoek van gasten voor en neemt reserveringen aan.
- Je ontvangt gasten, begeleidt ze naar hun tafel en neemt bestellingen op.
- Je serveert gerechten en drankjes en ruimt ook weer af.
- Je rekent af en neemt afscheid.
- Je controleert de voorraad.
Belangrijkste skills
- klantgericht
- pro-actief
- flexibel en stressbestendig
- omgaan met feedback
- teamwork
- mondelinge communicatie
Opleiding en doorgroeimogelijkheden
Je leert bestellingen op te nemen en gerechten uit te serveren. Je leert tafels dekken en afruimen. Je leert rekeningen opmaken en afrekenen. Natuurlijk leer je samenwerken met de bar en met de keuken, zodat jouw gasten een geweldige ervaring hebben.
De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw of leidinggevende bediening.