Logistiek medewerker: Orderpicker

De orderpicker

Als assistent logistiek of orderpicker help je bij de ontvangst en opslag van goederen in het magazijn of het distributiecentrum. Als de goederen binnenkomen, assisteer je bij het lossen ervan. Je helpt de goederen te controleren en ze klaar te maken voor opslag. Je assisteert bij het verplaatsen van de goederen naar de daarvoor bestemde opslagruimte. Ook houd je je bezig met de goederen die het magazijn uitgaan. Je helpt bij het verzamelen, verzendklaar maken en laden van goederen. Samen met collega’s zorg je ervoor dat de goederen snel, nauwkeurig en veilig verwerkt worden. En je zorgt dat het magazijn schoon en opgeruimd blijft.

Opleiding en doorgroeimogelijkheden 

Tijdens de opleiding tot assistent logistiek medewerker leer je hoe een magazijn meestal is opgebouwd. Je leert helpen bij het laden en lossen van goederen.  Ook leer je hoe spullen worden verpakt voor de opslag. Daarnaast leer je waar je op moet letten als je goederen in het magazijn moet verzamelen en waar je op moet letten als goederen worden afgeleverd. Samenwerken is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot assistent logistiek.
De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Doorgroeien? 
Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 2 opleiding als Logistiek Medewerker. Met een diploma op niveau 2 heb je een startkwalificatie op de arbeidsmarkt.

Meer weten over de opleiding tot assistent logistiek medewerker