Logistiek medewerker: heftruckchauffeur

Heftruckchauffeur

Een heftruckchauffeur gebruikt een heftruck om zware goederen van de ene naar de andere plek te krijgen. Het gaat hier om verplaatsingen over een korte afstand, waarbij het doel vaak het in- of uitladen van een voertuig is. De heftruckchauffeur laadt de goederen veilig op de heftruck en rijdt ermee naar het magazijn.

Vaak zijn er in een magazijn meerdere werknemers bezig met het laden of lossen van een voertuig. De heftruckchauffeur zal dan goed samen moeten werken en voorzichtig rijden. Ook helpt de heftruckchauffeur bij het inpakken van goederen en het uitsorteren van defecte exemplaren.

De heftruckchauffeur werkt vaak met procedures en instructies die nauwkeurig gevolgd moeten worden om de verplaatsing of het in- en uitladen van de juiste goederen te verzekeren. 

Bij het besturen van een heftruck moet rekening gehouden met de veiligheid van anderen, maar ook het eigen welzijn. Het werk van de heftruckchauffeur kan fysiek zwaar zijn.

Opleiding en doorgroeimogelijkheden

Er is geen specifieke opleiding voor heftruckchauffeur.

De opleiding wordt binnen het bedrijf geregeld door een interne of externe opleider.

Binnen de logistiek zijn er talloze doorgroeimogelijkheden. Opleiden hiervoor gebeurt vaak in de praktijk via certificaten en praktijkverklaringen. Wil je meer hierover weten?

 

Vraag een oriƫnterend gesprek aan.