Leren in de praktijk

Een leven lang ontwikkelen: je leest er veel over, maar wat doe jij eraan in de praktijk als werkgever binnen je bedrijf?  
We kunnen ons voorstellen dat deze vraag talloze vragen oproept, waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op hebt.
Ook al weet je natuurlijk als werkgever heel goed dat je medewerkers moeten blijven bijscholen, maar hoe regel je dat binnen je bedrijf? Wat is je eerste stap? Betekent dit dat iedereen weer naar school moet om een diploma te halen? 

Voorop gesteld: leren in de praktijk is altijd maatwerk! Geen enkel bedrijf is hetzelfde.  

  • Je hebt misschien medewerkers in dienst die geen startkwalificatie hebben of een lage basisopleiding, die zouden via certificaten of een diploma breder en beter inzetbaar kunnen worden.  
  • Of je wilt vanuit de krapte op de markt juist mensen uit een andere sector een kans geven.  
  • Of je ziet leren in de praktijk juist als een fantastische middel om je medewerkers aan je bedrijf te binden en boeien.  

De ondernemersadviseurs van Leerwerkloket Midden-Brabant helpen je de situatie voor jouw bedrijf in kaart brengen en wat de meest geschikte route is voor leren in de praktijk. Samen zoeken jullie uit wat de scholingsbehoeften zijn en wat het beste past binnen je bedrijf. Wij kennen de weg en zijn op de hoogte van alle mogelijkheden.   

Meer weten over leren in de praktijk voor jouw bedrijf? Neem contact op met Ilse Polderman, ondernemersadviseur 

Ben je geen werkgever, maar ben of ken je wel iemand zonder startkwalificatie die gebruik wil maken van deze kans? Stuur een mail met gegevens naar Info.praktijkleren@tilburg.nl

Meer weten over Leren in de praktijk: Praktijkleren in het mbo voor werkenden en werkzoekenden.