Joop Verzijl, locatiemanager West Coast Supply Group

Afbeelding
Joop Verzijl

 

  • Vertel eens in het kort iets over je bedrijf

West Coast Supply Group is al meer dan 40 jaar een internationaal toonaangevende groothandel in premium merken in Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Wij zijn gevestigd in Leiden en actief in meer dan 75 landen. We leveren producten in allerlei sectoren welke zijn onderverdeeld in een 6-tal divisies, zoals Personal & Homecare, Foods, Professional Haircare, Health & Skincare, Sports & Fashion en Liquor & Spirits. Ons doel is om het allerbeste te bieden als het gaat om logistiek, prijzen, voorwaarden, service en kwaliteit. Door de jaren heen hebben we een sterke reputatie opgebouwd  met onze met leveranciers, fabrikanten en klanten. Dit doen we per divisie op maat vanuit hightech magazijnen en met een uitgebreid logistiek netwerk.
Sinds september 2020 hebben we een eigen warehouse met in huis een Repack Center. Als repack- en locatiemanager in Tilburg ben ik hier verantwoordelijk voor.

  • Waarom is een leven lang ontwikkelen zo belangrijk voor jouw bedrijf?

Bij ons werken mensen met een begeleidingsbehoefte. Voorbeelden van beperkingen van onze medewerkers zijn autisme, ADHD of een laag IQ. Vaak hebben ze een Wajong- of WIA-uitkering en zijn niet- of laaggeschoold. Juist door ze, in de praktijk en niet in de schoolbanken, steeds nieuwe dingen te leren en inzicht te geven, blijven ze gemotiveerd en voelen ze zich gewaardeerd. Ze vinden het fijn om dingen in de praktijk te leren en uiteindelijk trots op het halen van een diploma en/of certificaat.

  • Hoe breng je het in de praktijk?

We hanteren drie niveaus: junior, medior, senior. Een junior repack-medewerker kan door goede begeleiding doorgroeien naar medior en senior waarbij hij of zij bijvoorbeeld de inventaris van materialen bij gaat houden. Of zelfs tot een assistent-functie voor het aansturen van een aantal repack-medewerkers. Soms komen ze op een dusdanig niveau door opleiding, training en/of ervaring dat ze vertrekken naar een collega-bedrijf. Dit vinden we ook prima. Dat is juist mooi. Het is ons doel om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen. Bij ons werken ook 55+-ers die eveneens de kans krijgen om zich te blijven ontwikkelen, zelfs als ze bijna met pensioen gaan.

  • Hoe kun je andere ondernemers hiermee helpen?

Ik woon regelmatig bijeenkomsten met andere ondernemers bij, bijvoorbeeld in Station88, het Huis van Ondernemerschap en Innovatie in de Spoorzone. We wisselen hierbij gedachten met elkaar uit hoe invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo heeft Pondres onlangs bij ons een bezoek gebracht om eens bij ons in de keuken te kijken.

  • Hoe is de samenwerking met Leerwerkloket tot stand gekomen en welk traject is er doorlopen?

Toen we ons warehouse in Brabant van Roosendaal naar Tilburg verhuisden heb ik contact gezocht met mijn eerdere contacten van de gemeente Tilburg en UWV. Zij hielpen mij op weg en gaven mij het advies om ook met Leerwerkloket Midden-Brabant te schakelen. Sindsdien hebben we frequent contact.

  • Tot slot: wanneer schakel je Leerwerkloket in?

Dat doen we als we vacatures hebben en meer willen weten over de mogelijkheden om medewerkers op te leiden of door te ontwikkelen. Leerwerkloket heeft ons ook geholpen om zelf een cursus elektrische pompwagen truck (EPT) te geven voor medewerkers door mij middels een train de trainer op te leiden. We maken hier bij elke nieuwe medewerker gebruik van.  We werken ook graag mee aan het Rangeerterrein en dan specifiek de praktijkdag, waar werkzoekenden en anderen zich kunnen oriĆ«nteren op welk type beroep ze aanspreekt. Verder geven we invulling aan de vele stageverzoeken. Zo hebben we gedurende een schooljaar elke woensdag leerlingen van het Praktijkcollege Tilburg om bij ons ervaring op te doen en om ze te laten oriĆ«nteren op werken in de logistiek. Zo sluiten onderwijs en bedrijfsleven mooi bij elkaar aan en profiteren we van elkaars krachten.