Houtbewerker

Houtbewerker/timmerman

Als timmerman/houtbewerker voer je zelfstandig timmerwerkzaamheden uit. Je werkt aan daken, stelt eenvoudige prefab-elementen en maakt betonfunderingen. Je monteert en hangt deuren en ramen af en voert herstelwerkzaamheden uit. Je hebt een goed ruimtelijk inzicht. Je kan tekeningen en bestekken lezen en vertaalt deze naar de praktijk. Je hebt materialen- en gereedschapskennis en voert handmatige en machinale werkzaamheden uit. Je werkt planmatig en kan nauwkeurig maatvoeren. Dit doe je zowel binnen als buiten in de nieuwbouw, de restauratie en het onderhoud. Je bent op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften en werkt milieubewust.

 

Opleiding en doorgroeimogelijkheden

Je leert de verschillende houtsoorten kennen en hoe je ze kunt bewerken. Je leert met machines en gereedschappen werken die je nodig hebt zoals zagen, schaven en beitels. Je leert passen en meten en onderdelen in elkaar zetten. Je leert tekeningen lezen en vertalen naar werk.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Meer weten over de opleiding tot houtbewerker/timmerman

Vraag een oriƫnterend gesprek aan.