Laat je omscholen of bijscholen!

Woon je in Midden-Brabant? Dit biedt onze regio extra!

  • Brabant Leert
    Alle Brabanders hebben via Brabant Leert toegang tot meer informatie en een groot aanbod van online cursussen. Met Brabant Leert kom je verder! Bij Brabant Leert kun je ook loopbaanadvies aanvragen, zodat je samen met een loopbaanadviseur van Leerwerkloket Midden-Brabant de juiste keuze maakt voor de toekomst! Blijf je ontwikkelen, juist nu.
     
  • Rangeerterrein
    In Midden-Brabant kun je via de Rangeerterreinen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende soorten werk in de Logistiek, Techniek, Vrijetijdsbranche of Zorg. Ben je op zoek naar werk in een sector waar je nog geen opleiding of werkervaring in hebt? Of weet je nog niet zo goed welke sector bij jou past? Kijk hier hoe het werkt en meld je aan: Rangeerterrein.
     
  • Regional mobiliteitsteam Midden-Brabant
    Diverse partners uit de regio zorgen er samen voor dat mensen die door de Coronacrisis hun werk (dreigen te) verliezen, snel weer ander of nieuw werk hebben. Meer informatie vind je op de site van RMT

Hieronder vind je de landelijke mogelijkheden.

Je bent werkloos en bent er achter gekomen dat jouw opleiding en werkervaring niet meer aansluiten op de huidige arbeidsmarkt. Je wilt een cursus volgen om je kennis te updaten of misschien wil je wel een volledige opleiding gaan volgen en je om laten scholen. 

Afbeelding
man met bril in mond

Leren en werken op het hbo 

Bij een hbo duale opleiding werk je voor een bepaalde tijd bij een bedrijf en volg je een bijbehorende opleiding. Het is een voltijd opleiding, vanwege de studiebelasting van zowel school als werk. Meestal werk je drie tot vier dagen in de week en ga je één tot twee dagen in de week naar school. Deze verhouding verschilt per duale opleiding.

Op basis van werkzaamheden en studieopdrachten die je uitvoert op je werk wordt je door een docent en coach van het bedrijf beoordeeld. Bij een duale opleiding werk je op basis van een onderwijsarbeidsovereenkomst: een overeenkomst tussen leerling, opleider en werkgever.

Je kiest voor duaal studeren om:

  • werkervaring op te doen.
  • je voor te bereiden op de arbeidsmarkt.
  • bij te scholen tot hbo niveau.
  • jezelf om te scholen.

Informatie over opleidingen op hbo- en wo niveau vind je hier:

Wie betaalt jouw opleiding?


Jouw toekomstig werkgever

Als je in loondienst gaat werken, kun je jouw aankomend werkgever vragen om de opleiding te betalen. Vaak zijn daarover afspraken gemaakt in de CAO. Het Leerwerkloket kan jouw nieuwe werkgever adviseren over mogelijke subsidies en belastingvoordelen.

De overheid

Leren en werken kan vaak met behoud van je uitkering. Ben je werkloos en wil je je laten om- of bijscholen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij UWV of gemeente. Zij kunnen je vertellen wat er in jouw situatie mogelijk is. Wil je iets anders, maar weet je nog niet wat? Laat je contactpersoon dan weten dat je graag contact op wilt nemen met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Jijzelf

Betalen jouw werkgever of de overheid jouw opleiding niet? Dan kun je altijd nog een persoonlijke lening afsluiten bij DUO. Meer informatie daarover vind je op www.duo.nl.

Kom je er zelf niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.