Klaar met je opleiding en nu?

Afgestudeerd wat nu!?

Ben jij een jongere tussen de 18-27 jaar, woonachtig in Midden-Brabant die op HBO/WO niveau is afgestudeerd en een duwtje in de rug kan gebruiken voor het vinden van die eerste baan? Het Jongerenpunt organiseert in samenwerking met de werkgeversdienstverlening van Werkgeversservicepunt Midden Brabant, 8 gratis workshops van 5 Juli t/m 27 juli en aansluitend 1 op 1 coaching.

Het doel is om ze een vliegende start te geven op de Arbeidsmarkt. In de workshops geven we antwoord op alle vragen die ze hebben over arbeidsmarkt en solliciteren. Daarnaast krijgen de jongere ook ná deze workshopreeks de mogelijkheid tot een stukje 1 op 1 begeleiding tot ze die baan hebben gevonden
Klik hier voor Meer info & Aanmelden

Weet je in welke sector je het liefst wilt werken? Dan is het tijd om te kijken of er binnen die sector genoeg werk is. Soms verschilt het aanbod aan werk in een sector per beroep. Bereid je dus goed voor en kies voor een omscholing/opleiding voor een beroep met goede baankansen.

Afbeelding
Ben je klaar voor de toekomst?

Je weet welk beroep je interessant vindt. Wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt? Kun je werk vinden in dit beroep?

  • Zijn er vacatures?
  • Zijn er veel mensen die hetzelfde werk zoeken?

Gebruik de beroepenkaart om te zien hoeveel werkzoekenden in jouw regio zoeken naar een beroep. Welke opleiding hebben zij? En welke beroepen lijken op het gekozen beroep?

Kijk ook eens bij Overstapberoepen naar keuzes die andere mensen hebben gemaakt voor een nieuw beroep.

Tip van het Leerwerkloket: Ga eens praten met iemand die het werk al doet. Misschien kun je zelfs een dagje meelopen. Lukt dat niet, kijk dan op de website van de Nationale Beroepengids. Hier vind je veel informatie over bijna ieder beroep.

Kans op werk

Wil je zelf kijken in welke sectoren in jouw regio je het meest kans hebt op een baan? Kijk dan eens op onze pagina Kans op werk.

Checklist carrièreswitch

Wil je echt concreet aan de slag met het kiezen van de juiste nieuwe carrière? Gebruik dan onze Checklist Carrièreswitch. Deze checklist begeleid je stap voor stap door het keuzeproces. De Checklist Carrièreswitch vind je hier.

Kom je er zelf niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.