Ben je klaar voor de toekomst?

Bereid je goed voor en kies een beroep met goede kansen op werk.

Woon je in Midden-Brabant? Dit biedt onze regio extra!

 • Brabant Leert
  Alle Brabanders hebben via Brabant Leert toegang tot meer informatie en een groot aanbod van online cursussen. Met Brabant Leert kom je verder! Bij Brabant Leert kun je ook loopbaanadvies aanvragen, zodat je samen met een loopbaanadviseur van Leerwerkloket Midden-Brabant de juiste keuze maakt voor de toekomst! Blijf je ontwikkelen, juist nu.
   
 • Rangeerterrein
  In Midden-Brabant kun je via de Rangeerterreinen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende soorten werk in de Logistiek, Techniek, Vrijetijdsbranche of Zorg. Ben je op zoek naar werk in een sector waar je nog geen opleiding of werkervaring in hebt? Of weet je nog niet zo goed welke sector bij jou past? Bekijk hier hoe het werkt en meld je aan: Rangeerterrein.
   
 • Afgestudeerde en wat nu?  Je begint aan een nieuw hoofdstuk. Wat gaat het worden? Je eerste baan? Reizen? Tussenjaar? Doorstuderen? In juli 2021 geeft Jongerenpunt Midden-Brabant gratis workshops, én bieden ze de mogelijkheid tot 1 op 1 begeleiding, zodat jij na het afstuderen meteen kan doorpakken! Meer informatie hierover en aanmelden zie de site van Jongerenpunt Midden-Brabant

De landelijke mogelijkheden vind je hieronder.

Weet je in welke sector je het liefst wilt werken? Dan is het tijd om te kijken of er binnen die sector genoeg werk is. Soms verschilt het aanbod aan werk in een sector per beroep. Bereid je dus goed voor en kies voor een omscholing/opleiding voor een beroep met goede baankansen.

Afbeelding
Ben je klaar voor de toekomst?

Je weet welk beroep je interessant vindt. Wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt? Kun je werk vinden in dit beroep?

 • Zijn er vacatures?
 • Zijn er veel mensen die hetzelfde werk zoeken?

Gebruik de beroepenkaart om te zien hoeveel werkzoekenden in jouw regio zoeken naar een beroep. Welke opleiding hebben zij? En welke beroepen lijken op het gekozen beroep?

Kijk ook eens bij Overstapberoepen naar keuzes die andere mensen hebben gemaakt voor een nieuw beroep.

Tip van het Leerwerkloket: Ga eens praten met iemand die het werk al doet. Misschien kun je zelfs een dagje meelopen. Lukt dat niet, kijk dan op de website van de Nationale Beroepengids. Hier vind je veel informatie over bijna ieder beroep.

Kans op werk

Door de coronacrisis is de arbeidsmarkt erg veranderd. In sommige sectoren ligt het werk bijna stil, in andere sectoren is er wel vraag naar personeel. Bekijk wat kansrijke en minder kansrijke beroepen zijn. Bekijk ook de invloed van corona op de werkgelegenheid per regio.

Checklist carrièreswitch

Wil je echt concreet aan de slag met het kiezen van de juiste nieuwe carrière? Gebruik dan onze Checklist Carrièreswitch. Deze checklist begeleid je stap voor stap door het keuzeproces. De Checklist Carrièreswitch vind je hier.

Kom je er zelf niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.